Rekonstrukce havířovského železničního nádraží jde do finále. V historické výpravní budově má vzniknout sportovně-společenské centrum. Název nového centra mají vybrat místní děti, proto magistrát vyhlásil soutěž pro místní školy. Nový název výpravní budovy by měl být znám začátkem příštího roku. 

Historická budova vlakového nádraží v Havířově po rekonstrukci. Nyní se hledá název centra.Historická budova vlakového nádraží v Havířově po rekonstrukci. Nyní se hledá název centra.Zdroj: MMH

Z každé základní školy vzejdou dva návrhy, za první a druhý stupeň, které bude posuzovat deseti členná komise. Na školu, která vymyslí vítězný název čeká odměna.

V novém centru, které vznikne rekonstrukcí a úpravou bývalé výpravní budy Českých drah se plánují hřiště na volejbal, badminton, basketbal, několik bowlingových drah, lezecká stěna, ale také například lyžařský trenažér. Reprezentační charakter budovy je zároveň možné využít k pořádání společenských událostí, jako jsou koncerty, divadelní představení, přednášky, výstavy, projekce nebo galavečery.