Vybudováním vlastních škol se rozhodl zdravotnický holding Agel řešit stále větší problémy se sháněním personálu do nemocnic.

Po Střední zdravotnické škole, kterou loni na podzim otevřel v Ostravě, se výuka spustí také letos v září v nové pobočce v Českém Těšíně. Studenti pak v rámci praxe pomohou v okolních nemocnicích (a nejen v nich) vykrýt část chybějících zdravotnického personálu.

„Mnoho studentů z okolí Těšínska, Karvinska a Třinecka momentálně dojíždí do naší školy v Ostravě. Ve zmiňovaných lokalitách máme přitom nemocnice a zdravotnická zařízení, se kterými můžeme při výuce spolupracovat,“ vysvětlil podněty vedoucí k otevření nové pobočky ředitel ostravské zdravotnické školy Vladimír Janus.

„Naše vzdělávací zařízení vznikají na základě prohlubujícího se nedostatku zdravotnického personálu v celé republice. Cílem škol je podílet se na výchově budoucích zdravotníků a snaha stabilizovat pracovní týmy v nemocnicích, kterých máme jedenáct, z toho pět v Moravskoslezském kraji,“ doplnil člen představenstva společnosti Agel a člen dozorčí rady Střední zdravotnické školy Agel René Janosch s tím, že firma chce v budování zdravotnického školství pokračovat.

Českotěšínská pobočka Střední zdravotnické školy zahájí výuku v září v budově základní školy na ulici Slovenská. Vzhledem k bezprostřední blízkosti česko-polské hranice nevyloučil René Janosch, že by se zde mohlo vyučovat rovněž v polském jazyce, čímž by se otevřela cesta studentům ze sousedního Polska.