V noci na úterýk měly podle informací Českých drah na trase z Ostravy do Bohumína a dále do Polska opět jezdit noční dálkové vlaky.

„Během dneška se předpokládá obnovení provozu dálkových vlaků EC Varšava – Vídeň/Budapešť a ve středu předpokládáme zahájení provozu osobních regionálních vlaků. Odklon denních dálkových vlaků Praha – Slovensko a vlaků končících v Bohumíně bude trvat i nadále," uvedl v pondělí odpoledne mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Pokud jde o vnitrozemské rychlíkové spoje, vlaky SC Pendolino jedoucí v úseku Ostrava hl.n. – Bohumín a zpět jsou do odvolání odřeknuty. V úseku Ostrava – Bohumín je možné využít náhradní dopravu.

Vlaky na trase Praha – Žilina budou vedeny i nadále v úseku Ostrava hl.n. – Český Těšín a zpět odklonem přes Havířov. Vlaky nejedou přes stanice Bohumín a Karviná. Zpoždění za odklonovým úsekem se může zvýšit o cca 15 minut.

Rychlíky z Bohumína do Brna a opačným směrem jsou v úseku Ostrava hl.n. – Bohumín a zpět až do odvolání odřeknuty. Cestující z/do Bohumína musí využít náhradní autobusovou dopravu. „Vlaky ve směru Ostrava – Brno nečekají ve stanici Ostrava hl.n. na přípoj od autobusů ze směru Bohumín," stojí v tiskové zprávy Českých drah.

Osobní vlaky by se na trasu mezi Ostravou – Bohumínem a Karvinou měly vydat ve středu 17. února. Mezi stanicemi Karviná hl.n. – Dětmarovice – Bohumín – Ostrava hl.n. jezdí kyvadlově autobusy dle jízdního řádu NAD. Interval autobusů je cca 15 minut, ve večerních hodinách cca 20 minut.