Vizualizace možné podoby karvinského fotbalového stadionu.

Město se rozhodlo, že zvolí finančně úspornější variantu stavby, přičemž fotbalový fanoušek o nic ochuzen na komfortu nebude.

„Jsou dva důvody, proč jsme zvolili úspornější variantu. První je ekonomický chtěli jsme ušetřit na projektu. Jedinou výraznou změnou oproti původní variantě bude nižší kapacita. Počítali jsme se sedadly pro 6500 diváků, ale snížili jsme ji na 4800 míst," řekl předseda fotbalového klubu MFK Karviná Jan Wolf.

Druhým důvodem je snaha stavbu urychlit. „Rádi bychom začali stavět letos na podzim, protože máme termín do 30. června 2015, kdy stadion musí stát. A právě díky úpravě technických parametrů a technologie by se nemuselo stavět téměř půldruhého roku, ale hotovo by mělo být už za 10 měsíců," vysvětlil Wolf.

Vizualizace možné podoby karvinského fotbalového stadionu.

Se změnou projektu přichází i snížení ceny za stavbu. Ta se momentálně odhaduje na 270 milionů korun. „Ale to je cena projekční a já věřím, že se nám podaří v soutěži cenu snížit o 20 a možná i více procent," říká Wolf.

Největší část peněz na modernizaci a rekonstrukci stadionu má poskytnout Regionální operační program Moravskoslezsko, a to ve dvou částkách na přibližně 170 a 100 milionů korun. Dalších 120 milionů korun má město přislíbeno z Meziresortní komise Ministerstva financí.

Pokud vše klapne, v červnu by mohli zastupitelé schvalovat smlouvy a v srpnu by se mohla podepsat smlouva s dodavatelem, aby se v září mohlo začít stavět.

Vizualizace možné podoby karvinského fotbalového stadionu.