Zatímco loni si lidé houfně stěžovali na dlouhé fronty v restauraci a u stánků, z nichž několik bylo zavřených, letos situace vypadá úplně jinak. Alespoň v prvních dnech sezony si lidé nemohou stěžovat.

V sobotu, kdy panovalo krásné počasí, mělo koupaliště vysokou návštěvnost a žádné delší fronty se nevytvářely. Lidé mohli využít dvou novinek. Jednou byl pojízdný stánek s palačinkami, druhou gril u restaurace.

Restauraci a stánky na koupališti provozuje městská společnost Zámek. „Spokojenost návštěvníků nás těší. Je to dáno tím, že máme nový tým lidí a to se odráží i na výsledcích, za což jsme rádi," reagoval jednatel společnosti David Ondráček.

„U grilu nabízíme klobásy, krkovičku, kukuřici nebo opékané brambory. Zájem je velký, rozhodně si nemůžeme stěžovat na nedostatek práce. Suroviny musíme průběžně doplňovat. Jsem rád, že lidem chutná," řekl šéfkuchař Zámku Michal Vojta, který gril po celý den obsluhoval. Gril však nebude provozovaný každý den, pouze o vybraných víkendech.

V sobotu mohli návštěvníci koupaliště sledovat akrobatické skoky do vody ze skokanské věže. Po celý týden budou na koupališti trénovat reprezentanti z celé republiky, kteří se připravují na prestižní soutěž v hříměždickém lomu.