Lidé se začali na náměstí Republiky a jeho okolí scházet chvíli před půlnocí. Hojné účasti, která však byla opět o něco menší než v předchozích letech, svědčilo nadprůměrně teplé počasí.

Po přípitku lidé netrpělivě očekávali začátek ohňostroje. I po jeho skončení pokračovali v odpalování svých ohňostrojů. 

Napilno měli po celou noc policisté a záchranná služba. Jejich zásahy se počítají v desítkách.

Přímo v centru města, byť tam byla po dobu konání ohňostroje uzavřena doprava, došlo v křižovatce Národní a Dlouhé třídy k dopravní nehodě, při které byl automobilem sražen chodec. 

"Na křižovatce ulic Dlouhá třída a Národní třída zastavil 31letý řidič vozidla taxi služby s osobním vozidlem VW Passat v levém jízdním pruhu před vyznačeným přechodem pro chodce. Najednou, někteří procházející chodci se začali opírat o přední část jeho vozidla, a tak řidič znemožnili jízdu vpřed. Nato taxikář začal couvat a během manévru přehlédl chodkyní, která se pohybovala za vozidlem. Žena šla mimo vyznačený přechod pro chodce, středem křižovatky ve směru od Národní třídy, ve vzdálenosti do 50 metrů od přechodu pro chodce. Po střetu žena upadla na silnici a byla odvezena k vyšetření a ošetření do místní nemocnice. Po vyšetření bylo lékaři konstatováno, že žena neutrpěla žádná zranění. U obou účastníků nehody, řidiče i chodkyně, byly provedeny dechové zkoušky, obě byly negativní. Řidiči i chodkyni byly za porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích uloženy pokuty," sdělila k nehodě policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

V akci byli také pracovníci Technických služeb města Havířova a služby Čisté město Havířov, kteří okamžitě po oslavách uklízeli nepořádek na vozovkách a chodních. 

Chystá se Silvestrovský běh Karvinou.
V neděli se koná Silvestrovský běh
Zdroj: Youtube