Kdo nemusí, ten se úseku vyhne. A do konce listopadu, kdy má oprava skončit, to bude nejlepší řešení. Ti ostatní se musí obrnit notnou dávkou trpělivosti.

„My, kteří tam bydlíme, musíme úsekem projíždět. Nezdají se nám však nastavené intervaly na semaforech, které regulují dopravu v Hornosušské ulici. Někdy čekáme a proti nám nejede žádné auto, jindy se vytvářejí tak dlouhé kolony, že končí až za prodejnou Hruška. Asi by to chtělo semafory s čidly," řekl ve svém diskusním příspěvku před havířovskými zastupiteli občan Prostřední Suché Henryk Szypka.

Na jeho podnět okamžitě reagoval vedoucí Stavebního a silničně správního úřadu Vojtěch Petrovský. „O situaci víme a snažíme se ji po vyhodnocení upravit, aby byla optimálnější. Snížení provozu očekáváme s nástupem letních prázdnin, kdy přestanou jezdit rodiče ráno a odpoledne k základní škole v Mládežnické ulici, ze které po zjednosměrnění musí vyjíždět právě u Hrušky. Bohužel, Fryštátská ulice prochází opravdu zásadní rekonstrukcí, kdy bude snížena, bude tam nová kanalizace i chodník. Po objízdných trasách navíc jezdí i autobusy MHD," řekl s příslibem úprav.

Fryštátská ulice prochází rekonstrukcí. Zdroj: Deník/Libor Běčák