Města, Správa silnic Moravskoslezského kraje (SS MSK) i Ředitelství silnic a dálnic už znají harmonogramy opravy a uzavírek jak na hlavních tazích, tak na obecních komunikacích.

Největší problémy v dopravě v okolí Karviné vyvolá oprava železničního přejezdu v Loukách nad Olší pod Dolem ČSM. Práce jsou naplánovány od dubna do srpna a silnice mezi Karvinou a Stonavou bude zcela uzavřena.

Ředitelství silnic a dálnic také plánuje opravy dvou mostů jednoho přes Olši v Dětmarovicích a nadjezdu nad železniční tratí před obcí Chotěbuz (u odbočky k archeoparku). Také tam se bude pracovat mezi dubnem až říjnem, uzavírky však budou částečné a projíždět se těmito úseky bude kyvadlově.

Další opravy v okolí Karviné jsou drobného charakteru a ztíží průjezd daným úsekem na pár dnů či týdnů.

OMEZENÍ V DĚLNICKÉ ULICI

V Havířově se musí řidiči připravit na plošnou opravu Dělnické ulice (od OD Elan až po kruhový objezd v Prostřední Suché ul. Vodní). Opravy jsou v plánu také v Orlovské ulici (od křižovatky s ul. Vodní směrem k průmyslové zóně Dukla až po hranice správního území katastru Havířova).

Další opravy na obecních komunikacích plánují v Havířově, Orlové i Bohumíně. Tam se bude dokonce stavět nový kruhový objezd v Záblatí na křižovatce ulic Bezručovy a Revoluční. V Bezručově ulici také dělníci položí 800 metrů nového chodníku.

„Přesné termíny zatím neznáme, nicméně v obou případech musí řidiči počítat s omezeními,“ řekla mluvčí Bohumína Lucie Balcarová.

UZAVÍRKA V CENTRU KARVINÉ

Komplikace v dopravě přinese také dlouho připravovaná rekonstrukce ulic K. Sliwky a Lázeňské ve Fryštátě, tedy samém centru Karviné.

„Práce jsou naplánovaný od března do září a počítá se s úplnou uzavírkou po částech,“ řekl primátor Karviné Jan Wolf. V Karviné se na jaře stavbaři pustí do oprav ulic Ciolkovského, Slovenské, Poštovní či Cihelní.

Vizualizace možné podoby interiéru nádražní haly železniční stanice v Havířově.
Lidé se přou o budoucím využití nádražní haly