„Vzhledem ke zvýšenému zájmu jsme se rozhodli pro otevření ortopedické ambulance na území města Orlové. Ambulance je obsazena „orlovskými ortopedy“, kteří tak budou mít blíže ke svým pacientům a ti již nebudou muset za svými lékaři, ke kterým byli zvyklí chodit do ambulance v Orlové, složitě dojíždět,“ vysvětluje zřízení ambulance v Orlové ředitel Hornické nemocnice Tomáš Canibal.

Podívejte se na smuteční pochod orlovských lékařů a veřejnosti za zrušenou lůžkovou ortopedii 

„Měl jsem velkou radost, když se Karvinská hornická nemocnice začala zajímat o vhodné prostory pro ambulanci. Našli jsme prostory na Doubravanu a po dohodě se pustili do práce. Chvilku to trvalo, ale jsem nadšený, že se to povedlo. Lékaři se opět vrátí ke svým pacientům a přímo v místě jejich bydliště. Lidé budou nadšení,“ uvedl starosta Orlové Mgr. Miroslav Chlubna.

K TÉMATU

V pondělí 3. srpna byla otevřena nová ortopedická ambulance v prostorách Doubravanu. Nachází se v přízemí budovy bývalého finančního úřadu na masarykově třídě čp. 1000. Ordinujícími lékaři orlovské ortopedie budou MUDr. Marel Solák, MUDr. Peter Barabas, MUDr. Jan Blahut, MUDr. Petr Dlabaja, MUDr. Dominika Filuš a MUDr. Ivo Kantor. Ordinační hodiny jsou od pondělí do pátku, vždy od 7 do 11.30 hodin a od 12 do 15 hodin.

V samotné orlovské nemocnici pak i nadále funguje ambulance ortopedie, zrušení se týkalo lůžkové části oddělení. 

Ilustrační foto.
Trojice feťáků vyrazila v Orlové s baterkami do mateřské školy