„Na základě zpracované studie lze koupaliště opravit s odhadovanými náklady okolo 150 milionů korun,“ říká starosta Orlové Miroslav Chlubna.

Dodává, že v rámci rekonstrukce areálu se počítá s vybudováním venkovních bazénů, které budou mít s plaveckou a zážitkovou část s vodními atrakcemi. Součástí bazénu je bazénová šplhací síť, lezecká stěna a proudový kanál.

V Bohumíně svatby v době pandemie pojali stylově, 25. dubna 2020.
V Bohumíně svatby v době pandemie pojali stylově

V dětské části plánujeme nerezové brouzdaliště lichoběžníkového tvaru s rozdílnými hloubkami 0,2 a 0,4 metru, spojené schody a skluzavkou, doplněné atrakcemi,“ vyjmenovává starosta.

Současný hlavním vstup do areálu zůstane zachován, odbourají se jen nepotřebné výplně a zídky, pod zastřešení se vestaví nové pokladny.

„Provozní objekt čeká rekonstrukce, vzniknou nové umývárny, šatny a toalety. Zachovány budou základy, nosná konstrukce i střecha,“ říká orlovský starosta.

Lidé už na česko-polské hranici proti uzavření hranic protestovali v sobotu 25. dubna v Českém Těšíně a v Těšíně.
Otevřete hranici! skandovali lidé u hraničních mostů v rozdělených Těšínech

Podle informací z radnice bude projektová dokumentace dokončena na jaře příštího roku a v jeho druhé polovině by mohly být zahájeny stavební práce.

Město se přípravou rekonstrukce letního koupaliště zabývalo již několikrát. Většina záměrů ale skončila na nedostatku financí nebo na neschopnosti se dohodnout na využití areálu. V průběhu let se probíraly nejrůznější varianty - oprava koupaliště, vybudování aquaparku, biokoupaliště a dokonce i vybudování relaxačního areálu s vodními prvky bez koupaliště.