Jméno navrhovali na sociálních sítích zákazníci společnosti, návrhů bylo téměř tři sta, finální výběr byl na samotné firmě.

Společnost tak vtipně uzavřela kauzu had, která ji sice stojí i peníze za tři dny neotevřeného marketu. „Ta ztráta je interní záležitost firmy a nebudeme ji zveřejňovat,“ odpověděla k tomu na čtvrtečním setkání v ZOO Ostrava na dotaz jednoho z novinářů manažerka komunikace Kauflandu Ivana Dvořáková.

Právě v ZOO Ostrava nyní odchycený hádek pobývá. Jde o letošní mládě a čeká ho dokonce odběr krve na testy DNA.

„Zjistíme tak, zda jde o užovku obojkovou z místní lokality. Pokud ano, zřejmě už ji nestihneme vypustit včas, aby v pořádku zazimovala, zůstala by tedy dočasně u nás v ZOO a k jejímu vypuštění do volné přírody okolo marketu by došlo na jaře příštího roku. Může ale také jít o druhovou variaci například z jižní Evropy, která je zvyklá na jiné podmínky, v tom případě jsme domluveni, že si ji převezme ZOO v Hluboké,“ řekl na setkání herpetolog ZOO Ostrava Vladimír Adámek.

Ilustrační foto.
Agrese na úřadech práce stoupá. Karvinsko není výjimkou

Hádek se orlovským Kauflandem potuloval zmíněné tři dny, jeho přítomnost odhalil tamní kamerový systém a zahlédli ho i někteří zaměstnanci.

„Nechtěli jsme spekulovat, o jaký druh by mohlo jít ani jak se k nám had dostal. Bezpečnost zákazníků i zaměstnanců je u nás na prvním místě, pro to jsme prodejnu okamžitě uzavřeli,“ řekla na setkání v ZOO zástupkyně Kauflandu Ivana Dvořáková.
Minulý čtvrtek v brzkých ranních hodinách pak hádka lokalizovaly opět tamní kamery, a to v prostorách chodby před prodejní plochou. Zástupci firmy přivolali připraveného odborníka na odchyt hadů a ten pak Orlovku i přes ranní ospalost ukořistil.

„Dnešní setkání jsme uspořádali především i pro to, abychom poděkovali všem dalším složkám, které se na celé akci podílely, ať už to byli profesionální hasiči či dobrovolní hasiči z Orlové-Poruby, policie, strážníci, dík patří i našim zákazníkům, kteří nám na sociálních sítích po celou dobu vyjadřovali podporu,“ dodala pak Ivana Dvořáková.

Mládě užovky obojkové, které uzavřelo orlovský Kaufland, krátce po jeho odchytu.
Had v Kauflandu v Orlové se našel. Obchod uzavřela užovka obojková