„Důvodů pro tak rozsáhlou změnu je několik, a to ukončení důlní činnosti na Dole Lazy, navýšení výkonů i počtu linek regionální dopravy na území města Orlové a sjednocení tarifu ODIS s tarifem MHD,“ vysvětluje místostarosta Orlové Miroslav Koláček.

K největším změnám dojde na lince 501, která bezprostředně souvisela s dopravou pracovníků na Důl Lazy. „Tato linka kompletně zaniká a omezuje se i obsluha zastávky Důl Lazy. Po dobu útlumu by tam měly být vedeny jen dva spoje ve všední den. Zásadní změna je i ve vedení linky 502. Ta sice zůstává, ale nově je trasa vedena přes Orlovou-Porubu kolem Horníka ve směru na Zátiší. Některé spoje budou zkráceny na autobusové nádraží a už nepovedou do Dětmarovic,“ upřesnil orlovský místostarosta.

Snímek z videa na sociální síti Facebook - skupina Jsem z Havířova, příspěvek Kuba Kubala.
Mladík v mustangu na Karvinsku zkoušel Rychle a zběsile. Co na to policie?

A jaké jsou další změny? Linka 503 souvislosti se změnou trasy dnešní linky 502 zcela zaniká. Trasa linky 504 i počet spojů zůstává zachován, zrušeny jsou některé krátké spoje mezi zastávkou Lazy, U Kornase a Dolem Lazy.  Linka je nově přečíslována na linku 502. Linka 505 je zachována v původní podobě i se stejným číslem. Podle připomínek jsou jen drobné úpravy na některých spojích. Linka zajišťuje obsluhu Dolní Lutyně jako doposud.

Náhledy jízdních řádů MHD platné od 13. prosince 2020 jsou uveřejněny na webu města. Ostatní dopravu v rámci města Orlové zajišťují linky příměstské dopravy.

Petra a Libor Kocourkovi provozují country klub na břehu Těrlické přehrady už více než 20 let
Jarek Nohavica v country klubu u Těrlické přehrady? Majitelé by si to přáli

Místostarosta Miroslav Koláček dodává, že lidé mají možnost tento návrh připomínkovat do středy 28. října.

„Budu opravdu velmi rád, aby si lidé, kteří využívají tyto autobusové linky, pečlivě prostudovali náhledy jízdních řádů a urychleně je připomínkovali,“ říká Koláček.

Připomínky k jízdním řádům linek MHD Orlová lze zasílat na odbor dopravy, e-mail miroslava.cygonkova@muor.cz do 28. října.