Po slavnostním přípitku se tříhodinový program rozjel na plné obrátky.

Štědrovečerní menu bylo tradiční, hrachová polévka, bramborový salát, rybí a kuřecí smažené řízky, cukroví, ovoce a nechyběla ani káva. Na závěr každý dostal balíček s drobnými dárky.

„Je to tu velice hezké. Moc mě těší, že vedení města v čele s primátorem nezapomíná na osamocené lidi. Jídlo i program jsou výborné. Velký dík patří i paní Petře Pospíšilové ze sociálního odboru, která to vše připravuje," uvedla důchodkyně Ilona Růžičková, bývalá zdravotní sestra v Karviné, která žije v Havířově od roku 1960.

Nanejvýš spokojen byl Alois Klimeš, jeden z necelé desítky přítomných mužů.

„Líbí se mi tu po všech stránkách. Není to jen vánoční, ale také společenské setkání. Je příjemné popovídat si se svými kamarády a známými. Jak se říká, pokud Bůh dá, tak bych si to rád příští rok zopakoval," pochvaloval si čiperný důchodce.

Ani letos se nezapomnělo na krájení jablek, tradiční českou vánoční zvyklost. Dobře nacvičené to měl náměstek primátora Daniel Pawlas. Většinou se objevil v jablku jádřinec ve tvaru hvězdy, což přináší lidem štěstí a zdraví.

Vánoční atmosféru povznesla skvělá muzika v podání houslisty, kytaristy a zpěváka Jana Jedličky a klavíristky Petry Palowské. Zaznělo pásmo vánočních koled a lidových písní.