„Město převzalo stavbu okolí kina už se zpožděním na sklonku loňského roku. Dodavatel musel nejprve odstranit závady na stavbě a převzetí tak mělo tříměsíční skluz. Na základě posudků bylo už tehdy jasné, že se bude muset opravit opěrná zeď," přiblížila problémy mluvčí města Šárka Swiderová s tím, že práce už začaly.

Karvinské kino Centrum nemá předepsanou ventilaci a nová opěrná zeď před budovou se naklání. V samotné budově kina pak město bude muset znovu investovat do požární bezpečnosti.

„Přestože projekt rekonstrukce budovy samotné včetně bezpečnostních zařízení prošel všemi schvalovacími procesy, neprošlo v únoru hasičskými zkouškami zařízení, které má zajistit správné odvětrávání únikových cest v případě požáru. Není tedy možné začít s žádným provozem z bezpečnostních důvodů," vysvětluje Swiderová.

Město momentálně vybírá dodavatele nového zařízení. „Zároveň běží od února další nutné testy a na základě jejich výsledků pak bude město uplatňovat škodu po viníkovi. Může jím být jak dodavatelská firma, tak projekční kancelář," dodává mluvčí města.

Filmovým fanouškům se tak kino otevře zřejmě až v květnu.