Ochutnat je mohou zájemci, kteří dnes a zítra zavítají například do Kauflandu v Ostravě-Vítkovicích, nebo 1. a 2. listopadu do prodejen Kauflandu v Opavě, Karviné a Ostravě-Zábřehu. Dobře zralé kaki se podobá oranžovému rajčeti, jen má pevnější a lesklou slupku. Vůně je vanilková, vnitřní struktura ovoce připomíná dýni, broskev nebo žlutý meloun.

Nezralé má svíravě trpkou chuť, ale když vyzraje, je to lahůdka. Využití kaki je velmi pestré, ale nejčastěji se používá na zdobení pokrmů při přípravě ovocných salátů. Ve Francii se z něj připravuje kompot i zavařenina a rozpůlené, vydlabané a alkoholem vytřené slupky se používají i jako nádobka na zmrzlinu. Velmi oblíbené je kaki i v Číně, Vietnamu a Rusku, kde se rozpůlené plody zapékají s přírodním cukrem a skořicí jako dezert. „Dužina kaki obsahuje velké množství vitamínu A, vlákniny, fosforu a magnezia.

Kaki posiluje imunitní systém a metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě, zmírňuje svalové potíže, pomáhá při srdečních problémech, podporuje zdravé a silné kosti. Pro vysoký obsah vlákniny a kombinovaných fenolů je ideálním doplňkem diet při onemocnění tepen a jako prevence proti skleróze, doporučuje se také lidem s nemocnými játry a ledvinami. Díky vysokému obsahu pektinů, které regulují funkci střev, se toto ovoce používá ve výživě malých dětí a pojídání kaki se doporučuje i těhotným ženám.