Na parketu Městské sportovní haly se představila více než tisícovka účinkujících zahrnující všechny věkové kategorie od předškoláků po seniory. 

Akce se letos koná už potřetí, s pravidelnými pětiletými intervaly, letos u příležitosti oslav 60. výročí založení města. "Jsem rád, že se můžeme při oslavách výročí města takto bavit. Vím, že Havířov má spoutu problémů, ale ve srovnání s tím, co se právě děje při konfliktech a teroristických útocích ve světě, jsou to maličkosti," řekl primátor Daniel Pawlas, který v úvodu programu vyzval k symbolické minutě ticha za oběti posledních útoků. 

V režii choreografky Ivany Kožmínové vystoupily děti 21 havířovských mateřských a deseti základních škol. Se zpěvem a tancem se představily děti dvou havířovských uměleckých škol, folklorní soubory Vonička a Mali Blendowianie, taneční škola Horizonty, taneční skupiny Limit DC, Maniak Dance, mažoretky a členové 11 sportovních klubů z Havířova. 

"Musím všechny pochválit za vstřícnost a spolupráci při nacvičování programu. Věřím, že se vystoupení všem divákům líbilo," řekla choreografka Kožmínová.