Bazén slouží výuce plavání nejmenších dětí a také k cvičení těhotných žen nebo rehabilitačnímu plavání. Vzhledem k jeho technickému stavu ho město muselo loni uzavřít a nechat kompletně opravit.

Krytý bazén Delfínek v havířovské Městské sportovní hale.
Město opraví bazének ve sportovní hale
Celková rekonstrukce malého krytého bazénu Delfínek v Havířově.
Malý krytý bazén prochází rekonstrukcí

Zcela nová je technologie v zázemí, modernizované jsou šatny a nová je také vana bazénu. Původní bazén měl rovné dno s tím, že se u něj dala regulovat výška hladiny. Pro plavání malých dětí musela být snížena, což komplikovalo scházení a vystupování po žebřících. Nově byla použita nerezová vana, která byla vložena do starého bazénu. Má pohodlnější schůdky a dno se svažuje, aby bazén mohli využívat malé děti i dospělí.

Rekonstrukce trvala čtyři měsíce a přišla na 12 milionů korun.

„V Delfínku bude probíhat výuka plavání dětí mateřských škol, plavání kojenců a batolat, rekondiční plavání pro těhotné a plavání rodičů s dětmi. Budeme spolupracovat s gynekologicko-porodním oddělením havířovské nemocnice. Na výuku budou dohlížet zkušení instruktoři. V bazénu budou k dispozici plavecké pomůcky, jako jsou žížaly a nudle, desky a skluzavka. Využití okrajových hodin nabídneme také sportovním kolektivům a sportovním oddílům v rámci rehabilitace a cvičení. O víkendech bude plavání dostupné veřejnosti, hlavně rodičům s dětmi,“ řekl ředitel Správy sportovních a rekreačních zařízení Havířov Radomír Kácal.

Prvními plavci byly děti z MŠ Balzacova. "Kvůli opravě bazénu jsme na podzim plavat chodit nemohli. Ale teď už tady zase začneme pravidelně docházet," řekla ředitelka školky Miroslava Turecká. 

Seniorská doprava v Havířově.
Senior dopravu město nadále ponechá Červenému kříži
Zdroj: Deník/Libor Běčák