„Jsem rád, že pan prezident opět kandiduje. Jeho obliba mezi lidmi je po celou dobu konzistentní. A ze jmen, o kterých se v souvislosti s příštími volbami hovoří, žádného jiného favorita nevidím," vyjádřil se Tomáš Kuča (ČSSD), starosta Orlové.

Také karvinský zastupitel Antonín Barák (ANO) řekl, že v současné době by těžce hledal jméno, které by současnému prezidentovi mohlo být vážným konkurentem. „Zatím mne nikdo nenapadá. Líbí se mi také některé názory pana prezidenta z poslední doby, například co se týče řešení otázky migrace," řekl.

Podobně jako on uvažuje i náměstek karvinského primátora Miroslav Hajdušík (KSČM). „Pan prezident má velkou podporu občanů, a pokud mu to zdraví dovolí, byla by hloupost toho potenciálu nevyužít," okomentoval Zemanovu kandidaturu. „V historicky první přímé volbě jsem v obou kolech volil současného pana prezidenta. Zatím není moc kandidátů, kteří by na rovinu řekli, že chtějí kandidovat. A popravdě řečeno, nikdo z nich mě neoslovil. Takže zatím u mě vede Miloš Zeman," dodal.

Překvapen prezidentovým rozhodnutím není ani starosta Bohumína Petr Vícha. „Vždyť to, zda bude znovu kandidovat, či nikoli, se neobjevovalo ani v kurzech sázkových kanceláří, myslím, že tento krok zkrátka nikoho nepřekvapil," podotkl s nadsázkou. Samotnou volbu příštího prezidenta pak okomentoval jako osobní rozhodnutí každého voliče, kteří by měli volit po zralé úvaze a podle svého přesvědčení.

Současný prezident má podporu také u politiků v Havířově. „Byl bych rád, kdyby současný pan prezident zůstal také v příštím období, osobně mne momentálně nikdo vhodnější nenapadá," uvedl náměstek havířovského primátora Karel Šlachta (ČSSD).

„Jsem příznivcem Miloše Zemana, setkal jsem se s ním také při jeho návštěvě Havířova, a pokud mohu usuzovat, myslím si, že pan prezident má k našemu městu dobrý vztah. Podle mne je to člověk na svém místě," řekl nedávný primátor Havířova a současný tamní zastupitel Daniel Pawlas (KSČM).