Po pracovní době vstoupil neznámý pachatel do prodejny potravin a pod pohrůžkou zbraně přistoupil k prodavačce, podal jí igelitovou tašku a požadoval, aby do ní vložila všechny peníze. Tato jej z obavy o své zdraví poslechla a vydala mu bankovky a mince v hodnotě přes 9 500 Kč. Neznámý pachatel pak i s taškou z prodejny odešel neznámo kam.

K popisu pachatele bylo zjištěno, že se jednalo o muže ve věku 35 až 40 let, vysoký byl 175 cm, štíhlé postavy. Na sobě měl oblečenou modrou bundu na zip s neustanoveným bílým logem na pravé straně hrudi, jednobarevné modré kalhoty a černé pracovní boty. Na obličeji měl nasazenou černou kuklu s otvory na oči a na hlavě měl nataženou černou kapuci od mikiny. Po celou dobu držel v ruce neustanovenou dlouhou střelnou zbraň. Hovořil česky, bez přízvuku.

Generální ředitel společnosti Heimstaden Jan Rafaj.
Jan Rafaj se stává novým prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR

„Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ informovala o přepadení Pavla Procházková z Policie ČR.

Pro dosažení účelu trestního řízení v souvislosti s prověřováním tohoto trestného činu žádají policisté veřejnost o pomoc a spolupráci při ustanovení totožnosti neznámého pachatele z videozáznamu či fotografie. Jakákoliv informace by mohla přispět k objasnění uvedeného skutku.

„Žádáme veřejnost, která by mohla k totožnosti muže poskytnout jakékoliv informace, aby se obrátila na linku 158, případně na nejbližší policejní služebnu. Za informace, které povedou k objasnění skutku, děkujeme,“ doplnila Pavla Procházková.