Poté se prezident setká s představiteli města a od půl čtvrté bude na Masarykově náměstí mluvit k občanům.

Pak se podepíše do pamětní knihy města a převezme z rukou primátora Jana Wolfa dar.

Před půl pátou jej budou zástupci města vítat v Orlové u domu dětí a mládeže a od čtvrt na šest promluví tamtéž i k Orlovanům.

Dary pro prezidenta: oplatky, likér, pivo a dřevený orel

Prezident Miloš zeman je na Karvinsku poměrně častým hostem. A i tentokrát mají hostitelé pro tuto vzácnou návštěvu připraveny dary.

Jak Deníku prozradil mluvčí karvinského magistrátu Lukáš Hudeček, prezidenta zítra krátce po půl třetí přivítá primátor Jan Wolf v Lottyhausu. Po krátké diskuzi předají zástupci města prezidentovi láhev Darkovského bylinného likéru, lázeňské opatky, med a také výrobky obou karvinských minipivovarů. Po setkání s občany na náměstí se podepíše do pamětní knihy.

Podvečer budou vítat pana prezidenta v Orlové, kde se také setká se zástupci města i občany. A pokud jde o dary: „Místní řezbář Pavel Herák pro pana prezidenta ze dřeva vyřezal orla, který je symbolem města. Orlová si totiž letos připomíná 795 let od první písemné zmínky o městě,“ řekla mluvčí města Nataša Cibulková.

Další dary dostane také od dětí z Domu dětí a mládeže, kde ve středu od čtvrt na šest proběhne setkání s místními občany. 

Návštěva prezidenta Miloše Zemana v Moravskoslezském kraji, 15. května 2018, na snímku s hejtmanem Ivo Vondrákem.
Bonmoty a zase bonmoty. Prezident Zeman jimi ani v Ostravě nešetřil