Organizace ještě neoslavila ani první narozeniny, úspěch už ale slavit může. Podařilo se jí totiž nasbírat stovky párů bot, které poputují do afrického sirotčince v oblasti KwaZulu Natal.

Tlukot Srdce pro Afriku má za sebou první část sbírky, díky které se podařilo nasbírat více jak stovku párů použitých, ale přesto funkčních bot. Sběrná místa byla například ve školách, sbíralo se v Ostravě i v Bohumíně.

Právě teď začíná jarní část sbírky a sběrná místa se budou rozšiřovat.

„Chceme více sběrných míst na Karvinsku, právě teď probíhá sbírka například v domě U rytíře na náměstí Svobody ve Starém Bohumíně, končit bude v pátek 31. května,“ říká Líba a dodává, že další sběrná místa budou zveřejněna na webových stránkách organizace http://www.tlukotsrdceproafriku.cz/

Kdo chce udělat radost nejen africkým dětem, ale i dospělákům v chudých vesnicích, může přinést boty, přispět finančně, nebo organizaci nějak překvapit.

Líba Petrová narazila na sirotčinec při svých cestách Jižní Afrikou. Když se dostala do problémů, pomohli jí právě tam, kde to sami nejvíce potřebují. V sirotčinci Gods Golden Acre, kterému se od svého příjezdu domů snaží pomáhat.

A kdo by si myslel, že se v Africe mohou hodit jen sandálky, je na omylu. KwaZulu Natal totiž leží v blízkosti hor, kde jsou časté velké teplotní výkyvy. Hodí se tak boty všech druhů i velikostí.