„Stávající linky 547 a 548 v relaci Karviná Český Těšín a Karviná Český Těšín Nošovice budou nově označeny jako linky 738, 740 a 741 a budou nově provozovány společností ČSAD Havířov. Na těchto linkách nebude umožněno odbavení jiné čipové karty, než je ODISka," říká Dalibor Blaščok, manažer divize osobní dopravy společnosti 3ČSAD, jejíž součástí ČSAD Havířov je.

Tento dopravce má jiné odbavovací zařízení, které už nebude komunikovat s čipovými kartami, které si lidé koupili v přepravní kanceláři ČSAD Karviná na vlakovém nádraží v Karviné-Fryštátě.

„Pořídit si novou kartu ODIS by si cestující měli proto, aby mohli i po 11. prosinci využívat na nových linkách 738, 740 a 741 výhod ‚městského tarifu', včetně bezplatné přepravy osob starších 70 let. Karta ODIS vyjde na 130 korun," dodává Blaščok. Více informací je na www.odiska.kodis.cz.

Původní karty ČSAD Karviná budou nadále platit pouze na linkách MHD Karviná, MHD Orlová a na příměstských linkách dopravce ČSAD Karviná číselné řady 5xx.

Cestující, který využívá MHD v Karviné a Orlové, si tedy novou čipovou kartu pořizovat nemusí.

Cestující se na trasách mezi Karvinou a Českým Těším svezou novými autobusy poháněnými zemním plynem (CNG). Dopravce jich koupil 39. Nová vozidla jsou nízkopodlažní a klimatizovaná.