„My si necháme třetinu našich stávajících vozů, které jsou převozuschopné, a budeme jimi zajišťovat převozy na kratší trasy v případě náhlé potřeby, například v areálu nemocnice,“ uvedl Jiří Matěj, ředitel Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj.

Nemocnice si od tohoto kroku slibuje rapidní snížení ztráty z provozování zdravotnické dopravní služby, která například loni přesáhla 10 milionů korun.

„Odhadujeme, že bychom mohli ztrátu snížit na milion až dva ročně. Postupně se budeme snažit ji vymazat úplně,“ dodal Matěj.

Dohodu o převzetí části nemocničních sanitek a do zajištění převozu pacientů v ještě větším rozsahu než dosud potvrdil i majitel firmy Sanitkou.cz Richard Balcar.

Kateřina Pauláthová se vrhá do nové sezony.
Kateřina Pauláthová začne v Kanadě

„Vše je dohodnuto jak s krajským úřadem, tak smlouva s pojišťovnami. Čtrnáct sanitek máme, dvanáct bude nemocničních a dvě bych chtěl dokoupit. Pro pacienty tato změna nic neznamená, rozhodně se nemusejí ničeho obávat,“ zdůraznil Balcar.

Nemocnice musí také dořešit, co s personálem, který zajišťoval dopravní službu.

„Se všemi jsme hovořili, a každý se může rozhodnout, zda půjde k soukromníkovi, nebo přejde na jinou pracovní pozici v nemocnici či u nás ukončí pracovní poměr,“ vysvětlil ředitel nemocnice.

Majitel společnosti Sanitkou.cz Richard Balcar je prý ochoten řidiče z nemocnice zaměstnat.

Na tradiční akci Volba povolání se v Karviné prezentovaly desítky zajímavých oborů, od těch klasických, až po méně časté a obvyklé.
Zootechnici, kteří nakonec léčí lidi a další zajímavé obory
Ilustrační foto
Obchvat Skřečoně se zdá ministerstvu pořád příliš drahý