Rekonstrukcí prošly přízemní prostory budovy a také přilehlé okolí. Ve foyer kina vznikly nové prostory, pokladna, šatna, bufet i nové sociální zařízení. Chybět už nebude ani kavárna.

„Věřím, že se z návštěvy kina stane společenská událost. Lidé už nepůjdou jen na film, ale zajdou si před nebo po filmu posedět do kavárny," říká vedoucí karvinských kin Jakub Gajdica.

Poprvé se do nové budovy diváci podívají poslední květnový den, kdy proběhne slavnostní premiéra.

Karvinské kino Centrum.

„Od 1. do 5. června je v programu řada zajímavých snímků různých žánrů ve 2D i 3D. Na přání diváků zopakujeme projekce titulů, které chtěli vidět sami právě v nové budově Centrumu," přibližuje nejbližší program kina Gajdica.

Kino do tohoto speciálního programu zařadilo 16 snímků, o které je už teď obrovský zájem. Lidé už si rezervovali téměř dva tisíce vstupenek. Vedení kina doufá, že jej teď navštíví i lidé, kteří dříve do kina vůbec nechodili nebo jezdili do ostravských multikin.

„Takovou zkušenost jsme měli i v roce 2012, kdy jsme zmodernizovali kinosál. Pravidelně k nám začali chodit lidé, kteří dříve jezdili jinam," říká Gajdica.

Další zajímavou akcí, kterou největší karvinský biograf připravuje, je půlnoční premiéra snímku zfilmovaného na motivy slavné hry Warcraft: První střet, která proběhne 9. června. Menší překvapení chystají v kině také na konec školního roku.