Od pondělí do pátku se škola otevřela návštěvám dětí z mateřských škol, žákům základních a středních škol ale i široké veřejnosti.

„Tyto dny pořádáme většinou jako jednodenní až dvoudenní akce, ale letos je výjimečný rok, slavíme 100 let vzniku České republiky, 750 let města Karviné i 100. výročí Svazu průmyslu a dopravy ČR, jehož je naše škola také členem. Proto jsme se rozhodli pro takto větší pojetí,“ uvedla ředitelka karvinské školy Iva Sandri.

Střední škole techniky a služeb tak prezentovala nejen velmi širokou škálu svých vlastních předmětů, kdy si návštěvy mohly prohlédnout učebny i dílny a sami si třeba i některé řemeslné dovednosti vyzkoušet. Jako bonus se zde rovněž představilo několik významných českých firem a společností se svými výrobky a produkty. „Chtěli jsme ukázat všem, počínaje těmi nejmenšími dětmi, že řemeslo může být krásné, má budoucnost, může být radostí i životním smyslem a naplněním, a také, že i škola může být zábavou a hrou,“ dodala Iva Sandri.

O zpestření programu se pak postaraly i další přizvané složky, jako hasiči, strážníci, vojáci, workoutoví sportovci či policie.

Předporodní kurzy s plaváním a aquagymnastikou.
VIDEO: předporodní kurzy s plaváním a aquagymnastikou