Protože jde o vzdělávací film, je hlavním garantem ministerstvo školství. Snímek pojednává o manipulaci, která je jedním z největších současných problémů společnosti a může vést až k nejistotě, úzkosti, depresím či zastavení osobního rozvoje jedinců.

„Ministerstvo školství mě oslovilo s tím, že by bylo prospěšné udělat film na téma manipulace mezi mladými lidmi, rodiči, přáteli. V zásadě se všichni navzájem nějak manipulujeme. To byl tedy hlavní důvod tohoto projektu, který je v pořadí už čtvrtý. Tento příběh natáčím v Ostravě, Havířově a okolí, kde se hodí," vysvětlil havířovský rodák Vigner.

Hlavními hrdiny příběhu jsou studentky gymnázia. Jedna časem zjistí, že její kamarádka s ní manipuluje a dostává ji do různých situací, včetně těch za hranicí zákona. Ta dívka pak hledá cesty, jak se z toho dostat ven," řekl Vigner k ději s tím, že dramatické zápletky vycházejí ze skutečných událostí.

Kameramanem filmu je Adam Profous, zvukařem Filip Olšar. Premiéra filmu je naplánovaná na leden 2015. Distribuce do základních a středních škol a široké veřejnosti bude zahájena v únoru 2015. Film bude také přístupný zdarma na internetu.

V hlavních rolích se objevují studenti ostravské konzervatoře i havířovských škol. „Ve filmu hraji roli Violy, která Markétu ovlivňuje natolik, že spáchá sebevraždu," řekla mladá herečka Anna Polcrová.

Markétu hraje Kristýna Krajíčková: „Ta manipulace je skutečně všude kolem nás. Ve mně samotné zanechala dojem scéna, kdy jsem ve své roli spáchala sebevraždu."

Při natáčení zvolil Vigner v Havířově několik lokací. Za asistence hasičů a policie například natáčel noční požár domu. Bujaré veselí mládeže točil také na střeše restaurace v centru města.

Zdroj: Youtube