„Tuto úpravu jsme doporučili po analýze dopravní nehodovosti v úseku,“ uvádí policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Odbočovací pruh je podle policie vyznačen dostatečně, jak se ale ozvali i někteří čtenáři, změna může šoféra překvapit. Policie říká, že chystá ještě dodatečné úpravy.

„Po domluvě s vlastníkem komunikace, bude navíc provedena úprava – příčné pruhování. Řidič bude stažen s dostatečným předstihem do jednoho jízdního pruhu. V současnosti byl vlastník osloven k doplnění požadovaných změn a čekáme na realizaci,“ pokračuje policejní mluvčí.

V orlovské části frekventované Ostravské ulice došlo k úpravě v organizaci dopravy. Původně průběžný jízdní pruh je již několik týdnů pruhem odbočovacím.Zdroj: Deník / Richard Kutěj

A pokud šofér změnu přeci jen přehlédne, před křižovatkou zjistí, že je v odbočovacím pruhu, ale potřebuje pokračovat rovně?

„Doporučujeme dokončit odbočovací manévr a na nejbližším bezpečném místě se otočit a vrátit se zpět na svou trasu. Jedná se o velmi frekventovaný úsek, proto v žádném případě řidič nesmí náhle vjet z odbočovacího do přímého jízdního pruhu. Nejenom, že by ohrozil sebe i ostatní účastníky silničního provozu, ale také by porušil předpisy o provozu na pozemních komunikacích,“ doplňují policisté.

Radnice v Karviné.
Karviná chce změnu. Plán na 10 let po ukončení těžby má 10 bodů
Výměna svodidel na D48 u Tošanovic.
Dělníci mění svodidla, řidiči láteří na dlouhé omezení