Stavební firmu, která ji začala budovat, poslal soud počátkem března do konkurzu a kraj, coby investor stavby teď řeší, co a jak dál.

„Nemám z toho vůbec radost," předesílá náměstkyně moravskoslezského hejtmana pro školství Věra Palková.

Úkol zní jasně: halu dostavět! Podle Věry Palkové je nyní potřeba s konkurzním správcem oboustranně ukončit smlouvu mezi krajem a firmou OKDC Mont, aby se mohlo vypsat nové výběrové řízení na dostavbu téměř z poloviny rozestavěné sportovní haly.

„Na projekt se čerpají dotace, proinvestováno je tam asi 40 procent. Děláme všechno pro to, aby se situace co nejrychleji vyřešila, a mohlo se ve stavbě pokračovat," řekla Věra Palková.

Kdy by to teoreticky mohlo být? „Když vše půjde dobře, předpokládám, že by se mohlo pokračovat v dostavbě možná koncem prázdnin nebo někdy na podzim," odhaduje náměstkyně hejtmana.

Ředitel Gymnázia Karviná Bohumil Vévoda bude ještě tento týden jednat s krajskými úředníky o úpravách v projektu a předpokládá, že do měsíce by nový projekt mohl být hotový. „Na kraji je vůle tento problém řešit, stavbu co nejrychleji dokončit, rada kraje se se vším obeznámena, jen je třeba projít administrativou a vybrat nového dodavatele," naznačil dění v nejbližších týdnech Vévoda.

Pokud vše opravdu půjde podle plánu, mohla by se slavnostní páska a nůžky na její přestřižení přichystat přibližně na červen roku 2015.