Ten na Masarykově náměstí proběhne od 28. listopadu do 23. prosince. „Z důvodu nepříznivě se vyvíjející epidemické situace jsme se rozhodli bohužel zrušit slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Zrušen je i následující kulturní program Karvinského vánočního jarmarku. Omezují nás i platná mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví, kdy by se celé akce mohlo zúčastnit jen tisíc lidí,“ sdělil Karviňanům neradostnou novinu náměstek primátora pro kulturu, sport a školství Andrzej Bizoń.

Dodal, že z předešlých let město ví, že se těchto akci účastní několik tisíc lidí, rozhdonutí o zrušení programu tak bylao nasnadě. Návštěvníci jarmarku se ale mohou těšit aspoň na tradiční vánoční stánky.

Program letošního vánočního městečka v Havířově narušil covid.
Olympic, Koller ani Hron nebudou. Havířov zrušil program vánočního městečka

„Ani letos nebude chybět kovář se svou dílnou, zvěřinec, pečení kaštanů a reprodukovaná vánoční hudba. Děti i dospělí budou moci využít Ježíškovu poštovní schránku pro zaslání přáníček,“ doplnil náměstek primátora.

Na Karvinském vánočním jarmarku bude zapotřebí dodržovat aktuální platná hygienická opatření, která občané najdou na webových stránkách města (www.karvina.cz), Městského domu kultury Karviná (www.medk.cz) a Ministerstva zdravotnictví (koronavirus.mzcr.cz). Souhrn platných opatření bude vyvěšen i na všech stáncích na Masarykově náměstí.

Covid a vánoční trhy v Ostravě: jasno bude ve středu

Jaká adventní program čeká na obyvatele Karviné či Havířova tamní garnitury už rozhodly. O podobě vánočních trhů v Ostravě ale ještě zcela jasno není. „Doprovodný program jako ruské kolo, vánoční kluziště, workshopy či stánkový prodej určitě bude, jelikož se tam dá regulovat počet lidí,“ potvrdila Deníku mluvčí Ostravských Vánoc Pavlína Merendová s tím, že jaká bude podoba kulturního programu, a bude-li nějaký, se veřejnost dozví ve středu. Už při přívozu vánočního stromu na centrální Masarykovo náměstí však upozornila, že samotné rozsvícení vánočního stromu se kvůli covidu obejde bez kulturního doprovodu a veřejnost se nedozví ani přesný den a čas rozsvícení.

A jak to vypadalo v Karviné loni, se můžete podívat v přiložené fotogalerii.