První natáčení v restauraci, kterou provozuje městská společnost Hotel Zámek, se konalo od středy 23. do soboty 26. září 2015. Po jeho skončení nezůstal na zámku téměř kámen na kameni. Někteří zaměstnanci, včetně tehdejšího šéfkuchaře Anese Parastatidise na zámku skončili, jiní jsou nemocní. I z tohoto důvodu musel být zámek na dva dny uzavřen, protože hosty neměl kdo obsluhovat. 

Bývalý šéfkuchař odešel mimo jiné proto, že se dovtípil, že na jeho místo už v té době mělo vedení zámku náhradu a jen hledalo důvod, jak ho nahradit. 

"Už při zátěžovém testu přišel nynější šéfkuchař dolů do kuchyně a bavil se s Pohlreichem. V tu chvíli mi došlo, že přestože jsem svolil s natáčením pořadu a snažil se, budu to já, na kterého padne veškerá vina za nepodařené věci. S takovými lidmi bych opravdu nemohl dále pracovat," řekl Deníku Parastatidis.

Při kontrolní návštěvě v pondělí se štáb pod vedením režiséra Víta Klusáka na důvody odchodu bývalého šéfkuchaře ptal. Vedení zámku předem připravenou výměnu popřelo. "To není pravda. Takto to vůbec nebylo. Někteří zaměstnanci odešli, jiní onemocněli, když jsme začali dělat změny k lepšímu. Někteří tady přicházeli na kafíčko, ale o hosty se starat nechtěli. Chceme, aby to tady fungovalo jinak, než za předchozí politické garnitury," řekli jednatel David Ondráček (KSČM) a členka dozorčí rady městské společnosti Darja Tomaniecová (ANO). Také oni však byli do vedení městské společnosti dosazeni nikoli na základě své odbornosti, ale jako členové zastupitelstva z rozhodnutí koalice. 

Ani pondělní kontrolní návštěva Zdeňka Pohlreicha se neobešla bez výtek k servírovanému jídlu. Na druhou stranu byl zámek pochválen za provedené změny, které by měly být k lepšímu. 

Jak návštěva dopadla, to se diváci TV Prima dovědí z vysílání, které by mělo být na počátku příštího roku. Kdo by chtěl vědět dříve, zda havířovský zámek dostal či nedostal Pohlreichovu nálepku, musí se o tom přesvědčit na vlastní oči. 

Zdroj: Youtube