Toho všeho se dostane seniorům z Karviné v novém Senior Pointu, který byl slavnostně otevřen minulý týden v prostorách městského klubu seniorů v Karviné-Ráji. Je jedním z šesti v Moravskoslezském kraji a vždy ve čtvrtek tam bude od 8 do 16.30 hodin zájemcům pomáhat pracovnice Hana Dvořáková nebo její kolegyně.

V Senior Pointu mohou senioři získat informace o místních seniorských sdruženích a spolcích, z oblasti bezpečnosti, prevence, zúčastňovat se různých besed a přednášek.

„Také se zde dozvědí o sociálních službách v rámci kraje i města, mají tu volný přístup k internetu a mohou si tu vyřídit Senior pas, díky kterému mají spoustu slev na kulturu a mnoho jiných aktivit a to v celé České republice,“ přiblížil přednosti Senior Pointu náměstek karvinského primátora Miroslav Hajdušík.

Projekt Senior Point zaplatilo ministerstvo práce a sociálních věci společně s krajem. Město poskytlo prostory pro kancelář, kde bude každý čtvrtek pracovnice, která seniorům pomůže s elektronickou komunikací, vyplněním nějaké žádost a podobně. Poradna je bezplatná.

Adam Guziur, 10. listopadu 2017, Havířov, váha: 3,51 kg, míra: 52 cm
Právě jsme se narodili, podívejte se na fotogalerii miminek