O opravě tělocvičny se uvažuje delší dobu. Škola prošla revitalizací s tím, že velká dvojtělocvična bude rekonstruována samostatně. Když se teď zjišťoval stav budovy, sondy ve střeše odhalily havarijní stav.

Tělocvična havířovské „sportovky“ je ve městě ojedinělá. Povrchem podlahy i rozměry dvou spojených tělocvičen umožňuje řadu atletických disciplín. Má také pískové doskočiště. Nevýhodou je poměrně nízký strop.

Právě k němu se v poslední době upínají zraky ředitele školy Jiřího Brabce. „Bohužel, ze dne na den jsem muset vydat zákaz užívání tělocvičny, protože se ukázalo, že stav střechy je havarijní. Jeví se, že v průběhu let docházelo k zatěžování konstrukce postupným nanášením nových vrstev izolace. Rovněž bylo pod strop instalováno vytápění, které má velkou hmotnost a na zatížení se podepsalo. Situaci by mohlo zhrošit sněžení. Vrstva sněhu by mohla střechu zatížit i o několik tun,“ vysvětlil ředitel Brabec.

Ve spolupráci s městem a dalšími školami se podařilo zajistit výuku v Městské sportovní hale a dalších tělocvičnách. „Pokud to jde, mají děti hodiny tělocviku na našem stadionu. Vstříc nám vyšli také ředitelé škol, kde měli ve svých tělocvičnách volné odpolední hodiny pro sportovní kluby,“ dodal ředitel.

Město už pracuje na projektu rekonstrukce tělocvičny. Předpokládá se, že půjde o investici kolem 30 milionů korun. V nejlepším případě by se po zdárném vysoutěžení stavební firmy mohlo s opravou začít v květnu příštího roku.

Vítězem desítky a zároveň mistrem Moravy a Slezska v silničním běhu se stal Marek Chrascina.
Tisícovka závodníků rozběhala centrum Havířova