„Chceme na různá sportoviště ve městě přivézt děti bez rozdílu věku i s rodiči. Všichni se pak mohou hravou a nenásilnou formou seznámit jak s konkrétním sportem, tak místem, kde se může provozovat, kde se děti mohou do budoucna přihlásit," vysvětlil ředitel SSRZ Václav Wicher.

Doporučuje například navštívit atletické dopoledne na hřišti ZŠ Marie Kudeříkové, kde budou soutěže v atletických disciplínách nazvané Cesta na Olymp. Týmové úkoly tady mohou na některých stanovištích plnit celé rodiny.

Veřejnost bez rozdílu věku může v sobotu také zdarma navštívit Městskou sportovní halu, minigolf na discgolfovém hřišti ve Stromovce, sportovní halu Žákovská i zimní stadion, kde bude navíc připravena in-line dráha pro bruslaře, stolní tenis, bowling a squash. Na hřišti při ZŠ Marie Pujmanové budou cyklotrialové závody o ceny, na příchozí čeká tenisový kurt a hřiště s umělým povrchem na kopanou, hřiště u ZŠ Generála Svobody připraví atletické soutěže a další tenisový kurt.

„Veřejnost a především fandy fotbalu bych pozval také do Městského fotbalového areálu v Prostřední Suché, kde máme připraven kruhový trénink s havířovskými trenéry i hráči, nebudou chybět dovednostní soutěže o ceny a hlavně je na hodinku od půl druhé odpoledne připravena autogramiáda se známými fotbalisty," zve Václav Wicher.