Přípravná stavební činnost už v areálu průmyslové zóny běží několik týdnů. Právě včera však zástupci investora a města podepsali smlouvu o prodeji pozemku.

Kupní smlouvu na pozemek v průmyslové zóně Dukla o výměře 2700 čtverečních metrů podepsali náměstek primátora Eduard Heczko a jednatel Mölnlycke Health Care ProcedurePark Emmanuel Michael Chilaud. Pozemek města doplňuje plochy potřebné k výstavbě továrny na výrobu zdravotnických setů, která v těchto dnech začala. Cena pozemku je cca 984 tisíc bez DPH," informovala mluvčí havířovského magistrátu Eva Wojnarová.

Pravomocné stavební povolení má společnost od 17. prosince 2015. "Stavbu zahajujeme, jsou hotovy hrubé terénní úpravy a pilotují se základy nové továrny," řekl v Havířově E. M. Chilaud.

Stavba výrobní haly společnosti Mölnlycke Health Care na havířovské Dukle.

Obě strany se ujistily o další vzájemné spolupráci a vstřícnosti. "Čekají nás jednání s úřadem práce v Havířově a také s dopravci, kteří by měli zajistit dopravní napojení průmyslové zóny s okolím," doplnil Chilaud.

„Zástupci Havířova pak nabídli například možnost zřízení týdenní mateřské školy do budoucna poblíž továrny pro zaměstnané matky," dodala mluvčí Wojnarová.

Továrna na výrobu zdravotnických setů v Havířově zahájí zaměstnávání především žen na počátku roku 2017. V červenci letošního roku by měli dodavatelé technologií výroby zahájit jejich instalaci tak, aby mohla být dobře prozkoušena. První sety z technologických linek by měly být vyrobeny v květnu 2017.

"Jsme rádi, že stavba je úspěšně zahájena. Věříme, že první investor přiláká do zóny i další tak, abychom úspěšně přispěli k řešení nezaměstnanosti ve městě i v regionu," řekl na závěr havířovský náměstek Eduard Heczko.