Také proto připravila před časem zdejší radnice projekt moderního dopravního terminálu, který v sobě spojí přívětivé autobusové stanoviště s čekárnou a sociálním zázemím pro cestující i řidiče. Jeho stavba měla původně začít už na přelomu letošního roku, termín chystané modernizace však město muselo odsunout. Při průzkumu pozemků totiž narazilo na problém.

Autobusové stanoviště v Českém Těšíně.
Stanoviště autobusů nahradí moderní terminál



„Nový dopravní terminál má stát v lokalitě, kde byla v minulosti jednak továrna na ohýbaný nábytek a jednak závody ČSAD. Z toho důvodu zde byly provedeny průzkumné vrty, které měly odhalit to, jak vypadá podloží. Podle prvních průzkumů už nyní víme, že na úrovni podzemní vody jsou ropné látky a budeme muset tuto ekologickou zátěž vyřešit,“ uvedl před časem místostarosta Českého Těšína Stanislav Folwarczny.

Na slibované zlepšení autobusového nádraží si tak cestující v Českém Těšíně budou muset ještě počkat.

„Doufáme, že na ekologickou zátěž získáme prostředky z operačního programu Životní prostředí. Tím, že se projekt komplikuje, stoupají totiž i finanční náklady a z původních, řádově 60 milionů jsme dnes už na více než 100 milionech korun,“ dodal místostarosta.

Závody silničních motocyklů na přírodním Těrlickém okruhu o Havířovský zlatý kahanec 2017.
Kahanec se pojede už v červnu