Po Lidlu projevil zájem postavit ve městě svou prodejnu také developer, který je na obsazení prodejny smluvně dohodnut se společností Billa, respektive Rewe Group Česká republika.

Jak Deníku potvrdil starosta města Jiří Lukša, oba projekty již mají vydáno územní rozhodnutí. „O stavební povolení ale dosud ani jeden z investorů nepožádal,“ dodal Lukša.

Jeden, pak druhý a nakonec oba

První přišel se záměrem postavit prodejnu Lidl a poté, co dvakrát změnil místo, nakonec svůj projekt umístil na pozemek pod ulici K Pískovně. Billa prostřednictvím developera získala pozemky v ulici V Olšině, kde chce podle dřívějšího vyjádření zástupce investora postavit nákupní centrum o rozloze 1660 metrů čtverečních.

Petřvald. Pohled na město.
Hornický Petřvald se změnil v zajímavé místo pro bydlení. Má to i své problémy

„Bude obsahovat tři nájemní jednotky, jednu potravinovou a dvě prodejny nepotravinové,“ oznámil na konci léta 2020 petřvaldským zastupitelům projektový manažer společnosti Theiagama Rudolf Prouza.

Zástupci jmenovaných společností Lidl a Bila se ke svým plánům vyjadřují opatrně. „Společnost Lidl by ráda v Petřvaldě postavila novou, moderní, ekologickou prodejnu, nicméně celý projekt je aktuálně v rané fázi připrav. Před zahájením výstavby budeme veřejnost včas informovat,“ reagoval na dotaz Deníku mluvčí Lidlu Tomáš Myler.

Petřvald, ulice K Pískovně. Vlevo za plotem pozemek, na kterém má stát nová prodejna.
Tak zase změna! Bude v Petřvaldu vedle Billy také Lidl?

Ani zástupce Billy nebyla konkrétnější. „Jako každá společnost se snažíme naši síť rozšiřovat a reagovat na potřeby našich zákazníků. Situaci v Petřvaldu známe a domníváme se, že by si toto město zasloužilo širší možnost nákupu. Ze strategického hlediska však Billa projekty v jednání nekomentuje do doby jejich případné realizace,“ uvedla Dana Bratánková, mluvčí Rewe Group Česká republika.

Co na to obyvatelé města?

Záměry obchodníků zmíněných značek jsou také tématem na sociálních sítích. Někteří diskutující jsou toho názoru, že město žádnou další prodejnu nepotřebuje.

Není ovšem tajemstvím a zaznělo to i na zasedání zastupitelů při schvalování těchto záměrů, že jsou místní nespokojeni s úrovní služeb a nabídkou jediného supermarketu ve městě (Penny - pozn. aut.) a konkurenci by proto přivítali.