Utekly ale čtyři měsíce a všechno je jinak. Obec získala šestimilionovou dotaci od státu a připravuje výstavu komunitních bytů pro seniory. Zbývajících 19 milionů pokryje obec ze svého rozpočtu. Byty propojené koridory se společnou částí budou bezbariérové, energeticky úsporné a navíc jde o dřevostavbu.

„Pro mne je velmi důležité, aby v naši vesnici mohli strávit podzim života i lidé, kteří již nejsou schopni bydlet sami ve svém domku. Nechci, aby odcházeli do velkých, neosobních zařízení v okolí, proto jsme v minulosti zřídili dvě depeésky. Je o ně velký zájem, komunitní objekty jsou samozřejmě zajímavou formou, jak zajistit ještě lepší bydlení pro seniory, kteří jsou samostatní," říká starosta Ondřej Feber.

V navrženém objektu je 10 bytů splňujících parametry bezbariérového užívání. Každý byt má chodbu, koupelnu, obývací pokoj s kuchyňským koutem a ložnici. Součástí i sklepní kóje.

Obci se podařilo snížit rozpočet na z původních 32 milionů na cca 25 milionů korun díky soutěžení zhotovitele. Stavět by se mělo začít už za několik dnů. Pokud vše půjde podle plánu, první nájemníci by se mohli nastěhovat už koncem příštího roku.