Veletrh ISET nabízí komplexní prezentaci technologií pro ochranu a bezpečnost života, informací a majetku. Souběžně s tímto veletrhem se konal Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET a Mezinárodní veletrh požární techniky a služeb PYROS.

ISETu se vůbec poprvé zúčastnili strážníci, a to ze šestnácti statutárních měst České republiky.

„Návštěvníci mohli zhlédnout exponáty v pavilonu F a k vidění byl také atraktivní program na terénním polygonu IDET ARENA, kde probíhaly akční dynamické ukázky zásahů pořádkové jednotky a kynologických a hipologických jednotek. Spojení prezentace nejmodernější techniky a ukázky každodenní práce městských strážníků na tomto veletrhu bylo důstojným připomenutím vývoje městské policie za uplynulých 25 let,“ uvedl ředitel MP Havířov Bohuslav Muras.

Prezentovali se i havířovští strážníci. „Odborné i laické veřejnosti jsme představili náš nejúspěšnější projekt z roku 2009, kterým je mobilní operační pracoviště. Jedná se o obytný přívěs, který byl upraven a přestavěn dle požadavků městské policie na mobilní služebnu. V našem stánku se návštěvníci dále mohli seznámit s činnostmi, kterými městská policie přispívá k bezpečnosti a veřejnému pořádku nebo informace o projektech z oblasti prevence kriminality,“ dodal Muras.

Svou práci měli možnost představit i psovodi MP Havířov, kteří v rámci programu IDET ARENY 2017 prezentovali ukázku poslušnosti a ovladatelnosti svých psů a ukázky obrany sestavené z modelových situací, se kterými se psovodi mohou v každodenní službě setkávat.

Po třech dnech, kdy výstaviště patřilo především odborníkům a obchodním jednáním, přivítalo v sobotu tisíce zájemců z řad veřejnosti a hlavně rodin s dětmi, a to na DNI BEZPEČNOSTI. Děti se v rámci této akce mohly seznámit s činnostmi jednotlivých bezpečnostních složek a třeba si vyzkoušet být alespoň na chvíli strážníkem. Pro návštěvníky byly připraveny drobné upomínkové předměty a preventivně informativních materiály.

Veletrh IDET – PYROS – ISET je svým obchodním, politickým a mezinárodním významem jednou z nejprestižnějších akcí letošního roku. Zahájení veletrhu se ve středu 31. května zúčastnil prezident republiky Miloš Zeman, ministr obrany Martin Stropnický, náčelníci generálního štábu ČR a SR, zástupci vedení Prezidia Policie ČR a Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru, zahraničních ministerstev obrany a zastupitelských úřadů.