Předpokládáme, že se majiteli nezaběhnul, zřejmě jej vypustil, aby se jej zbavil,“ uvedl velitel směny bohumínské městské policie Roman Plecháček s tím, že zvíře není plaché a je na kontakt s lidmi zvyklé.

Chlupáče s rezavou barvou srsti muži zákona odchytili o víkendu. Smutně si poskakoval ve vnitrobloku cihlových domů naproti městské tržnice v Nádražní ulici. Podle svědků se místy pohyboval už od pátku 16. listopadu.

„Několikrát do měsíce řešíme zatoulané psy, které odvážíme do našeho městského útulku. Na služebně se pak provizorně staráme o ta zvířata, pro které žádné dočasné zařízení neexistuje. Jsme na takové případy připraveni a vybaveni. Kromě hadů nebo netopýrů jsme pečovali o želvu nádhernou, která utekla svému majiteli, a také o odhozenou fretku, které se nakonec ujala chovatelka fretek," vzpomněl pak strážník na další podobné případy.

Strážníci se teď obracejí na veřejnost s prosbou o pomoc. Hledají ušákovi nového a hlavně zodpovědného majitele. Zájemci mohou kontaktovat městskou policii v Bohumíně buď osobně na jejich služebně v Husově ulici v centru Bohumína, anebo telefonicky na bezplatné telefonní lince 156 či na mobilu 731 130 666 nebo pevné lince 596 092 156.

Jan Kryl připomněl studentům boj za svobodu formou písní i příběhů.
Jan Kryl připomněl studentům boj za svobodu formou písní i příběhů