Nákladem téměř šesti milionů korun byla vystavěna dvě hřiště a atletická dráha s pískovým doskočištěm.

Jedno hřiště s asfaltovým povrchem má čtyři stožáry s koši pro streetball a basketbal, sousední hřiště má umělý povrch a je určeno pro míčové hry a tenis.

Větší část nákladů na stavbu sportoviště se podařilo zajistit z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko. Jde o částku přesahující 4 miliony korun, které na stavbu přišly v rámci projektu Modernizace, rekonstrukce a výstavba sportovišť vzdělávacích zařízení.

Celkově je právě z tohoto fondu na výstavbu školních sportoviště uvolněno 178 milionů korun.

„Jsem velmi ráda, že se nám takto daří získávat peníze na modernizaci areálů u škol, které pak mohou mládež přitáhnout ke sportu a vytvořit tak dobré podmínky pro aktivní využití volného času dětí a mládeže," řekla při příležitosti slavnostního otevření hřiště rovněž přítomná náměstkyně hejtmana moravskoslezského kraje pro školství Věra Palková.

Nové hřiště v Prostřední Suché bude ovšem sloužit nejen studentům v rámci výuky tělocviku. Po dohodě se správcem se na jeho využití může těšit také tamní široká veřejnost. Zájemcům bude sportoviště sloužit v odpoledních hodinách a o víkendech.

Už v úterý si studenti všechna hřiště vyzkoušeli při sportovním dopoledni, na které pozvali studenty z partnerských škol ze Slovenska a Polska.

V rámci sportovního dne byl v sousedství sportoviště zasazen také nový Strom přátelství.