Podle učitelů si díky ní žáci gastronomických oborů lépe natrénují složitou práci v provozu.

„Nově příchozí studenti prvních ročníků se nemohou hned zařadit do provozu. Potřebují si inventář i přípravu nápojů nejprve osvojit a vše si takříkajíc „osahat“ nanečisto. A právě k tomu jim dopomůže tato řekněme falešná kavárna, v rámci které mohou žáci natrénovat například i přípravu slavnostních tabulí či obsluhu zákazníků,“ vysvětlil učitel odborných předmětů Roman Wawrosz.

Premiéra před hosty

O tom, jak bude výuka v nové učebně vypadat v praxi, se během pátečního slavnostního otevření přesvědčili i hosté z řad pedagogů a zástupců města.

„Hostům na jejich požádání připravujeme nápoje či menší občerstvení. Kdybychom náhodou ještě něco nezvládali, vzali jsme si na pomoc tahák s jednotlivými návody. Ale snad se obejdeme i bez něj,“ přiblížil s úsměvem student Dominik Bielík.