Prostřednictvím operačního střediska HZS MSK byli ve čtvrtek dopoledne požádáni o pomoc při vytažení zapadlého popelářského vozu, který při sběru odpadu sjel na úzké komunikaci levou částí vozidla na nezpevněnou krajnici, která vozidlo uvěznila.

Na místo události byla povolána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Havířov, následně na pomoc vyjela i těžká vyprošťovací technika ze stanic Karviná a Ostrava-Zábřeh.

„Při příjezdu jednotky na místo události hasiči zjistili, že došlo ke sjetí popelářského vozu na nezpevněnou krajnici. Jelikož vozidlo vážilo 15 tun a krajnice byla silně podmáčená, nebylo v silách první jednotky vyřešit tuto nepříjemnou událost, neboť vozidlo bylo navíc nakloněno k plotu přilehlého rodinného domu,“ vysvětloval Lukáš Popp, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru MS kraje.

Velitel zásahu si tedy na místo události vyžádal těžkou vyprošťovací techniku. Pomoci popelářskému vozu tak vyrazil automobilový jeřáb ze stanice Karviná spolu s již známým vyprošťovacím automobilem Bizon ze stanice Ostrava-Zábřeh, doplněný o pojízdnou dílnu. „V ní mají tito naši siláci uložené vybavení nejen pro tento typ činnosti,“ dodal s úsměvem Popp.

Hasiči v Albrechticích vyprošťovali patnáctitunový popelářský vůz.Zdroj: HZS MSK

Už během čtyřiceti minut se pak šikovnou spoluprací a manipulací speciální vyprošťovací techniky podařilo uvězněný těžký automobil vyprostit, a to bez sebemenšího poškození, a posadit jej zpět na komunikaci tak, aby mohl pokračovat ve svém úkolu.

Všechny jednotky si poté sbalily své vybavení a začaly se vracet zpět na své základny.