„Provedli jsme montáž nové vzduchotechniky včetně řídicího systému, instalace nových sedadel, podlahové krytiny a vstupních dveří," vysvětlila Martina Szotkowská z odboru rozvoje a investic. Staré linoleum tak nahradil nový červený koberec, stejnou barvou byby natřeny také zdi multifunkčního sálu, které kromě toho, že budou barevně ladit, budou také pomáhat k čistotě obrazu.

Diváci asi nejvíce přivítají výměnu sedadel. „Staré dřevěné sedačky, které vrzaly a rušily tak představení, nahradily mnohem pohodlnější. Diváci budou mít více místa na nohy a tím pádem větší komfort," sdělila ředitelka kulturního domu Izabela Kapiasová. Zhruba o dvacet míst se také snížila kapacita sálu.

Montáž nových sedaček do divadelního sálu orlovského domu kultury. Sál se také připravuje na kompletní digitalizaci. Jen díky ní by Orlované nepřišli od nového roku o nové filmy. To totiž končí výroba celuloidových filmů. Moderní technologii by měl kulturní dům získat i přesto, že nezískal příslušný grant.

„Máme přislíbeno od vedení města, že se bude snažit najít finance na digitalizaci," dodala Izabela Kapiasová.

To potvrdil také místostarosta Orlové Radislav Mojžíšek. „Považujeme to za prioritní záležitost a chceme to promítnout do rozpočtu na příští rok," prozradil orlovský místostarosta s tím, že by to chtěli stihnout do konce prvního pololetí 2013.

Vzhledem k tomu, že s modernizací kina Vesmír se nepočítá, je digitalizace divadelního sálu jediné řešení pro filmové fanoušky v Orlové.

„V opačném případě by se nové snímky nemohly v Orlové promítnout," zdůraznil Radislav Mojžíšek. Digitalizace by měla stát zhruba čtyři miliony korun.

V rámci digitalizace by mělo vzniknout také 3D kino. „Chtěli bychom sál využívat také na různé konference nebo filmové festivaly," poodhalila budoucnost ředitelka kulturního domu.

Montáž nových sedaček do divadelního sálu orlovského domu kultury.