Stará hala autobusového nádraží v Orlové šla k zemi a na jejím místě vyrostl modernizovaný přestupní terminál za zhruba 25 a půl milionů korun. Ten má lidem podle zástupců společnosti 3ČSAD nabídnout větší bezpečnost, lepší informovat a především komfortnější cestování.

„Nový přestupní terminál vyrostl v těsné blízkosti původní nádražní budovy, která šla před časem k zemi. Lidem je zde prozatím zpřístupněna čekárna se sociálním zázemím a přepravní kanceláří. V nejbližších dnech se budou v prostorách nádraží dobudovávat informační panely zobrazující odjezdové časy linek a následně také kolovna pro uschování kol cestujících,“ přiblížil ředitel divize osobní dopravy 3ČSAD Jakub Vyvial s tím, že projekt na rekonstrukci orlovského autobusového nádraží byl připraven dlouho, bylo však nutné vyčkat na vhodný dotační program, který by záměry dopravce podpořil.

„Původní budova stanoviště byla zastaralá, předimenzovaná a obecně neodpovídala potřebám cestujících. Nový přestupní terminál nabídne vedle moderní výpravní budovy a čekárny třeba také přístřešek pro kola s uzamykatelnými držáky či parkoviště postavené na systému „Zaparkuj a jeď“, kde řidiči zaparkují auta a za dalším cílem budou pokračovat hromadnou dopravou,“ doplnil ředitel.

Podle dostupných informací by měly být nově na nádraží také všechny nástupní zastávky soustředěny na 1. nástupiště, čímž se zvýší bezpečnost cestujících a dostupnost pro osoby se zdravotním postižením.
Plnohodnotné zprovoznění terminálu očekávají zástupci 3ČSAD koncem dubna.

Studentská soutěžní přehlídka účesů a modelů mladých kreativních kadeřníků na téma konce zimy.
VIDEO: Mladí kadeřníci soutěžili v kreativitě, když vytvářeli Moreny