Z jednotlivých informačních panelů se děti dozvědí, jaké rostliny, houby a dřeviny v lese rostou, jací ptáci, savci či představitelé hmyzí říše u nás žijí, a co je to vlastně ten potravní řetězec. 

Ilustrační foto.
Strach! V Česku ruší prázdninové rezervace lidem z Karvinska. Stalo se i vám?

K nejoblíbenějším interaktivním panelům patří ty s otočnými deskami, kdy na jedné straně je malovaný obrázek zvířete či stromu a na straně druhé je popis. Takové panely jsou na stezce čtyři. Z dalších prvků lze uvést například motanici, na které se k sobě přiřazují příslušné dvojice pomocí provázků, potravní labyrint, dřevěná zvířátka poschovávaná po lese a panel s odklápěcími destičkami, pod kterými se skrývá obrázek nebo kratší text.

Naučná stezka je určena zejména pro předškoláky a děti mladšího školního věku, zaujme ale i starší děti a dospělé. Obsah a skladba panelů kombinuje obrazové, textové, hmatové a čistě zábavné prvky. Zástupcem vyloženě herních interaktivních prvků je panel s pexesem. Dalším osvědčeným interaktivním prvkem je panel, na kterém si mohou děti i dospělí otestovat délku svého doskoku a porovnat ji s různými zvířátky. A nechybí ani fotostěna, která je v době chytrých telefonů velmi oblíbeným prvkem především školáků.

V Orlové pokračuje výstavba podzemních garáží a nového náměstí v centru města.
PODÍVEJTE SE: Proměna centra Orlové pokračuje. Potrvá rok a půl