Lidé, kteří se v pátek přišli podívat na pejsky v útulku, si mohli prohlédnout také papouška, kterého odchytová služba přivezla o den dříve.

Odchycený papoušek čeká v útulku na svého chovatele.

„Je to rosela pestrá, kterou jsme odchytili poblíž Opletalovy ulice v Havířově-Šumbarku. Patrně uletěla chovateli. Zatím se nám však nikdo neozval," vysvětlila vedoucí útulku Dagmar Poláková.

V útulku je nyní 78 psů a několik koček. Včera se lidé mohli podívat, jak je o ně postaráno. Mnozí ocenili, že ve srovnání s některými jinými, kde psy drží v kotcích z pletiva a vlnitých plechů, je ten havířovský moderní, vzdálený od obytné zástavby, aby štěkot nerušil. Útulek má také svou veterinární vyšetřovnu.

Informace o psech, včetně fotografií, provozní době i kontakty na nepřetržitou odchytovou službu má útulek na svých internetových stránkách.

Lidé si do útulku nechodí jen vybírat psy k osvojení, ale velmi oblíbené je venčení.

„Jsou lidé, kteří psa nechtějí nebo ho nemohou mít doma natrvalo, a proto k nám chodí venčit. Velký zájem o venčení je o víkendech, ale jsou i lidé, kteří se přicházejí projít s pejsky v průběhu týdne, hlavně když je hezky," řekla Poláková.