Dokončovací práce si ale vyžádají jistá omezení na již otevřené části obchvatu. Od pondělí 15. května bude na dva týdny uzavřen úsek od křižovatky s ulici 17. listopadu po odbočení do Stonavu.

„Řidiči musejí počítat s částečným omezením, kdy bude provoz řízen kyvadlově semaforem, která budou nutná na začátku stavby při příjezdu do Karviné od Českého Těšína a také na konci stavby v místě napojení na stávající ulici Nádražní. Všechna tato dopravní omezení plánujeme na druhou polovinu května,“ řekla Havrlantová.

Stavba silničního obchvatu Karviné - 16. prosince má být otevřena část nové silnice, která vede do Stonavy, Karviná, 26. 10. 2022.
Léto na cestách: jen běžné opravy, ale Karviná se letos konečně dočká obchvatu

Dělníci v současné době osazují betonová silniční svodidla výšky 120 centimetrů. „V rámci vybudování téměř kilometr dlouhých protihlukových stěn osazujeme pohltivé panely protihlukových stěn a dále dokončujeme instalaci ochranných zábradlí na gabionových stěnách a propustcích. Nejintenzivněji se teď pracuje na novém mostě před řeku Olši, kde probíhá armování a betonáž říms, osazování dilatačních závěrů a výškové vyrovnání nosné konstrukce,“ dodává mluvčí společnosti Skanska.

Během měsíce musí silničáři dokončit pokládku asfaltových vrstev před a za mostem a poté položí finální čtyřcentimetrovou vrstvu asfaltového koberce v celé délce obchvatu.