Předchozí
1 z 2
Další

Havířovský zlatý kahanec

Už v pátek odpoledne se v centru Havířova představí závodníci a jejich týmy na tradiční autogramiádě před víkendovými Mezinárodními závody silničních motocyklů na přírodním Těrlickém okruhu o Havířovský zlatý kahanec.

Havířov v květech
Havířov v květech je letos jubilejní

Páteční akce se obejde bez větších dopravních komplikací. Skupinu závodních strojů doprovodí z těrlického depa do Havířova policisté, a stejně tak po autogramiádě zpátky.

Havířovský zlatý kahanec na Těrlickém okruhu 2017. Horst Saiger na stroji Kawasaki ZX-10RR v cíli Kahance.
Těrlický okruh: rychlost, adrenalin i kachny na cílové rovince

V sobotu a neděli však bude doprava, která jinak vede po silnici I/11 mezi Havířovem a Těrlickem, a okresní silnice vedoucí po cílové rovince, vedena po objízdných trasách. Hlavní objízdná trasa vede přes Horní Bludovice.

 

Okruh bude v sobotu i v neděli uzavřen ráno před 8. hodinou. V průběhu sobotních tréninků a nedělních závodů bude otevírán vždy jen na několik minut. V té době platí na okruhu jednosměrný provoz, a to ve směru závodů. Plný provoz bude obnoven večer po trénincích, či v neděli po úplném ukončení závodů.

Čtěte také další zprávy o Kahanci z dnešního vydání Deníku:

KahanecZdroj: Deník

KahanecZdroj: Deník

 

V sobotu večer vystoupila na Masarykově náměstí v rámci oslav Dnů Karviné hlavní hvězda - skupina Chinaski.
VIDEO: V Karviné vypukly oslavy města

Čtěte také o dopravních omezeních v průběhu Havířova v květech 

Havířov v květech

Dopravní omezení související se slavnosti Havířov v květech začínají v pátek úderem 20. hodiny. Od té doby platí zákaz stání a zastavení na mnoha parkovištích v centru města. Některá budou sloužit jako náhradní autobusové zastávky, jinde chce město rezervovat místa pro parkování vozidel účinkujících, stánkařů a hostů.

Například přímo v centru v ulicích Beethovenova, Fibichova a Na Nábřeží pod dětským parkem musí být uvolněno více než 260 míst. Další místa musejí být uvolněna kvůli náhradním autobusovým zastávkám. Autobusové linky budou vedeny buď po ulici Na Nábřeží, nebo po ulicích U Stromovky a Mánesova.

Havířov v květech.
Květinovou slavnost v Havířově završí netradiční ohňostroj a Nazareth

Vysoká účast návštěvníků je očekávána nejen na dopolední květinové korzo, ale také v průběhu následujícího programu, který se bude odvíjet až do nočních hodin. 

"Věříme, že se lidem program připravený s podtitulem České století bude líbit. Velkou účast očekáváme i u večerního ohňostroje, který bude odpálen už po setmění o půl desáté, aby jej mohly sledovat i děti. Vyšší počet návštěvníků by měl provázet také koncert skotské skupiny Nazerth," řekla Deníku ředitelka Městského kulturního střediska Yvona Dlábková.   

Kliknutím mapy zvětšíte

Dopravní omezení v době Havířova v květech.Zdroj: Město Havířov

Dopravní omezení v době Havířova v květech.Zdroj: Město Havířov

Dopravní omezení v době Havířova v květech.Zdroj: Město Havířov

Lidé, kteří přijedou vlastními automobily na sobotní slavnost, mohou vedle běžných parkovišť zaparkovat na nově zřízeném parkovišti v ulici Astronautů. Dočasné parkoviště bude vytvořeno na Národní třídě. Podmínkou je, aby vozidla odjela do 2. hodiny ranní. Zapomenutá auta budou poté odtažena, aby mohl být obnoven běžný provoz.

Další omezení začnou platit v sobotu ráno přímo v centru, kudy povede trasa květinového korza. Ostatní uzavírky a omezení začnou platit v sobotu ráno. Dlouhá třída na náměstí Republiky a centrální parkoviště budou uzavřeny až do konce slavnosti po sobotní půlnoci.

Pro početnější výpravy návštěvníků v autobusech je určeno parkoviště v areálu autobusového nádraží. Tam je také vyhrazena plocha pro vozidla, které budou odtažena na příkaz policie z míst, kde to bude po dobu slavnosti parkování zakázáno.

Kompostér. Ilustrační foto.
Domkaři se dočkají nových kompostérů