O víkendu se děti na Karvinsku určitě nudit nebudou. Města a organizace si pro ně připravily v souvislosti s Mezinárodním dnem dětí spoustu zajímavých akcí. Ať už se jedná o programy na náměstích nebo volné vstupy na plovárny.

Kam dříve skočit, nejspíš nebudou vědět děti v Českém Těšíně. Ve 14 hodin začíná na náměstí ČSA akce s názvem Den dětí s bohatým programem pro nejmenší účastníky. V hlavním programu vystoupí například dívčí skupina 5Angels, Daniel Mrózek s kapelou nebo klaun Hopsalín. V doprovodném programu bude kromě skákacích nafukovacích atrakcí a kolotočů připravena i soutěž o ceny.

„Půjde o soutěžní stanoviště s airsoftovou střelnicí, nafukovacím bludištěm a herními zónami," uvedla mluvčí města Dorota Havlíková.

V případě pěkného počasí to nicméně spoustu dětí určitě bude táhnout na letní koupaliště. „Děti od sedmi do osmnácti let budou mít vstup na koupaliště v sobotu zdarma," řekl ředitel Správy příspěvkových zařízení v Českém Těšíně Vladimír Kroček.

Právě 1. června chtějí otevřít plovárnu v Havířově. A to bez ohledu na počasí.

„Navíc budou moci být na koupališti celý den zadarmo," uvedl ředitel Správy sportovních a rekreačních zařízení Václav Wicher.

V Orlové je sice letní koupaliště mimo provoz, ani tak tam ale na vodomilné děti nezapomínají. „Děti ve věku od tří do patnácti let od nás dostanou ke svému svátku pěkný dárek, a to v podobě hodiny plavání zdarma," uvedl mistr provozu Petr Havlásek.

Od 2. června do 30. září navíc budou moci být návštěvníci v bazénu tři hodiny za cenu jedné. Kdo nemá rád vodu, neměl by v sobotu chybět v areálu letního kina. Od 14 do 16 hodin bude pro děti připraven bohatý program, kde nebude chybět facepainting, dětská show či tombola. V případě špatného počasí se akce přesouvá do domu dětí a mládeže.

Do dvou dnů rozdělili dětský den v Karviné. V sobotu to rozjede v lázeňském parku v Karviné-Hranicích volnočasové středisko Juventus. Od 14 do 18 hodin vystoupí na pódiu kroužky Juventusu, nebude chybět tanec ani zpěv, děti také pobaví klauni z Balónkova.

„Chybět nebudou ani stánky, trampolína face painting nebo zookoutek přírodovědné stanice," dodala organizátorka Martina Jančíková.

Juventusovské dny dětí bývají velmi populární, často na ně přijde okolo tří tisíc návštěvníků.

V neděli se oslavy přesunou na karvinské náměstí, kde město organizuje Maxi medový den. V bohatém programu vystoupí skupina Maxim Turbulenc a Světlana Nálepková. „Účastníci dětského odpoledne si mohou také zasoutěžit, zhlédnout divadelní představení nebo zahrát hokej s mistryněmi České republiky, členkami klubu SK Karviná," sdělila mluvčí Karviné Šárka Swiderová.

Nudit se nebudou ani děti v Bohumíně. V sobotu budou mít děti do 10 let v celém areálu Bosporu, to znamená do Aquacentra, na Adventure Golf i na zimní stadion, vstup zdarma. V neděli pro ně pro změnu připraven v Hobby parku olympijský dětský den.