Pokladna byla dříve v 1. patře úřadu. Po jeho rekonstrukci byla před léty přemístěna do přízemí.

„Upozorňoval jsem již v té době, že toto umístění není příliš bezpečné, protože případný pachatel má takto velmi zkrácenou a usnadněnou i únikovou trasu,“ uvedl pro týdeník velitel orlovské městské policie a zároveň i radní města Roman Galia.

Úřad již dokonce vybral i specializovanou stavební firmu s potřebnými certifikáty, která provede výše uvedené úpravy. Vstup do prostor pokladny bude lépe zabezpečen, projekt mimo jiné počítá se sklem odpovídajícím balistickým normám a podobně.

K samotnému vyloupení pokladny zde došlo minulé pondělí okolo 13. hodiny.

„Zatím neznámý pachatel v budově městského úřadu násilně vnikl do pokladny úřadu, tam odcizil finanční hotovost a z budovy utekl. Prověřování je na počátku a kriminalisté shromažďují informace a poznatky,“ řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková s tím, že policie tak zatím nebude sdělovat další detaily.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin loupež, trestní zákon za jednání stanoví trest odnětím svobody na dvě léta až deset let,“ dodala mluvčí policie.

„Naši strážníci byli na místě přibližně dvě minuty po činu, pachatele se jim žel nepodařilo zadržet,“ dodal velitel městské policie.

Ilustrační foto.
Maskovaný lupič vnikl do pokladny městského úřadu a zmizel s penězi